Muziek en Eetcafe 't Oude Pothuys aan de Oudegracht in Utrecht

Muziek en Eetcafe 't Oude Pothuys aan de Oudegracht in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Muziek en Eetcafe 't Oude Pothuys aan de Oudegracht in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 45008
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
119 gratis verzending!

Omschrijving

Muziek & Eetcafe 't Oude Pothuys op de hoek van de Oudegracht (279) en de Lange Smeestraat. Hier was waarschijnlijk al vanaf 1621 een bierbrouwerij gevestigd.

In de 19e eeuw zijn de voor- en zijgevel op nr. 279 geheel gewijzigd tot de huidige vorm. Tot in de 20e eeuw was er een handel in brandstoffen in gevestigd. Een gedeeltelijke restauratie is uitgevoerd in 1975/1976, waarna 't Oude Pothuys in de kelder werd gevestigd.

De foto is gemaakt in de avond van 30 januari 2013.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Op www.facebook.com/donkerutrecht plaats ik iedere dag een nieuwe foto. Zie je daar een foto die je graag aan je muur wilt maar niet in de Werk aan de Muur shop staat? Mail dan even naar info@donkerutrecht.nl of bericht me via facebook.

DONKER UTRECHT IN UW BEDRIJF?

www.werkaandemuur.nl/donkerutrecht

Over Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht bestaat 9 jaar! Daarom geef ik tot en met zondag 16 februari 20% korting. Deze korting is al doorgevoerd. Het is zeer waarschijnlijk de enige keer in 2020 dat ik zoveel korting geef.

Donker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken