Berlijnplein met historische overkapping Perron 9 in Utrecht

Berlijnplein met historische overkapping Perron 9 in Utrecht van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Berlijnplein met historische overkapping Perron 9 in Utrecht

van Donker Utrecht

Berlijnplein met historische overkapping Perron 9 in Utrecht van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 157216
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
149 gratis verzending!

Omschrijving

Het Berlijnplein wordt een groot uitgaansplein en is het centrale punt van de Cultuuras in Leidsche Rijn Centrum, het toekomstige stadshart van Leidsche Rijn. De negentiende-eeuwse gietijzeren stationsoverkappingen van Perron 9 op Utrecht Centraal zijn in plaats van achter elkaar tegen elkaar aan gezet zodat een vierkante open evenementenhal ontstaat van 30 bij 35 meter. Een plek voor bijvoorbeeld een markt of een muziek- of theatervoorstelling.

De foto is genomen in de avondschemering van 29 juni 2015.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

http://www.donkerutrecht.nl

Dit werk wordt aangeboden door Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken