Plastic soep

Plastic soep van Marlon Mendonça Dias

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Plastic soep van Marlon Mendonça Dias

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 340147
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
121 gratis verzending!

Omschrijving

Foto gemaakt in de studio met als thema plastic afval. Op een tafel heb ik een landschap gebouwd met een zee van plastic en links kruiden verpakt in een, onnodige, plastic verpakkking. Het verpakken van ons voedsel in plastic is vaak onnodig en overbodig en zeer belastend voor het milieu. Door het plastic af te beelden als een zee maak ik het zo groot als het daadwerkelijk ook is want er zwerft bergen aan plastic rond in de vorm van afval en de term plastic soep bestaat om de gigantische hoeveelheid plastic in de zeeën te beschrijven.

Over Marlon Mendonça Dias

Marlon Mendonça Dias profielfotoLandschapsfotografie vormt de kern van mijn werk. In mijn zoektocht naar spannende, verhalende en mooie landschapsbeelden zoek ik zeer uiteenlopende locaties in binnen- en buitenland op: van onderwaterlandschappen tot stadslandschappen tot klassieke natuurlandschappen. Die diversiteit aan locaties maakt mijn zoektocht nooit saai.

Daarnaast creëer ik ook landschappen. Zo bouw ik in de studio tabletop landschappen op, met o.a. voedsel en speelgoed, om ze vervolgens te fotograferen op een wijze dat de opgebouwde landschappen echt lijken. Maar dan wel met een knipoog. Ook ik combineer meerdere zelf gemaakte landschapsfoto's tot één nieuw, fictief, beeld met het doel een verhaal te vertellen over de echte wereld om ons heen.

Alle werken