Prachtig Parijs

van Arja Schrijver Fotografie

- Werkcode: 58 729

Arja Schrijver Fotografie over Prachtig Parijs

Parijs, wat een stad, met al z'n prachtige, historische gebouwen! Het blijft een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Maar het zijn niet eens de gebouwen die ik wilde vastleggen. Waar het mij in deze foto om ging is de sfeer die Parijs uitademt. Een sfeer van nostalgie, van romantiek, van Franser dan Frans.

De foto is genomen in de winter, vanaf de heuvel Montmartre, vlakbij de Sacré-Coeur. Daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. En dat mooie uitzicht an sich, met de Eiffeltoren dromerig in de verte, draagt natuurlijk al bij aan een romantische sfeer.

Maar ik heb er bewust voor gekozen om de Eiffeltoren niet centraal te laten staan. Om de nostalgische sfeer te versterken vond ik het belangrijk om juist ook de elementen op de voorgrond te betrekken in het beeld. De oude lantaarn helemaal links en het grote, sierlijke object op de voorgrond (waarvan ik denk dat het een fontein is in art deco stijl) zijn symbolen van de geschiedenis, van nostalgie. De boomtak met zijn organische vormen past uitstekend bij die sierlijke, oude elementen. Tot slot maakt de sepia kleur, die doet denken aan de oude ansichtkaarten van begin 20e eeuw, de sfeer helemaal compleet.
Prachtig Parijs vind je in de categorieën Eiffeltoren, Fotografie, Frankrijk, Geschiedenis, Liefde, Nostalgie, Parijs, Stedelijke landschappen, Steden, Valentijnsdag, Winter en Woonstijl Romantisch.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Prachtig Parijs op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Prachtig Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Koop de foto Prachtig Parijs van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 58 729
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden