VUURTOREN KEREON

VUURTOREN KEREON van Sybrand Treffers

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In je winkelmand

Werkcode: 42551

VUURTOREN KEREON van Sybrand Treffers

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Andere wensen?
gratis verzending!

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Omschrijving

Kereon, een van de vele vuurtorens (48 meter hoog) die te vinden is langs de Franse kust. La Phare de Kéréon staat zo'n 7 kilometer van de beroemde vuurtoren La Jument en markeert de geul tussen de eilanden Ouessant en Molène en gevaarlijke ondieptes richting de Bretonse kust. De toren die hier, in de Atlantische Oceaan, een sectorlicht (daarom ziet u nog een beetje rood in deze ogenschijnlijke zwart-witfoto) laat schijnen, werd gebouwd tussen 1907 en 1916. Het licht is tot 1972 gestookt op olie tot 1972. Kereon blijft tot 2004 de allerlaatste Franse 'Hel', een geïsoleerde vuurtoren in open zee. Deze vuurtoren wordt ook wel 'Het Paleis' genoemd, omdat de binnenzijde prachtig is gedecoreerd (ingelegde vloeren en bijpassende meubels) met Hongaars eikenhout. De vuurtoren is niet te bezichtigen.

Over Sybrand Treffers

Sybrand Treffers (1971) is fotograaf en filmer met verregaande specialiteit in de industriële, nautische en logistieke sector. Turbines, warehousing of olietankers verhelderend of dynamisch in beeld brengen, verbindingen leggen tussen kantoor en werkvloer. Inclusief vernieuwende toepassing van beelden voor verbetering van kantooromgevingen, bedrijfsrestaurants, fabriekshallen of wachtruimtes. Maar onderweg komt hij soms iets tegen dat uitstekend geschikt is voor aan de muur in huis.

Alle werken