Zicht op de binnenstad van Utrecht met Plompetorengracht en Domtoren

Zicht op de binnenstad van Utrecht met Plompetorengracht en Domtoren van Donker Utrecht

Materiaal, afmeting en opties aanpassen.

,- gratis verzending!

In winkelwagen

Zicht op de binnenstad van Utrecht met Plompetorengracht en Domtoren

van Donker Utrecht

Zicht op de binnenstad van Utrecht met Plompetorengracht en Domtoren van Donker Utrecht

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 44611

10% woonseizoen korting!
Nog 7 dagen en 19 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
149 134 gratis verzending!

Omschrijving

'Onder' de Domtoren zie je de bioscoop City/Movies aan de Voorstraat, waarvan de C zichtbaar is. Het gebouw werd in 1936 opgeleverd. Gebouwd in art decostijl in de variant die toen ook gebruikt werd in Hollywood. De verlichte straat is de Plompetorengracht.

De Plompetorengracht is een korte gracht en straat in de binnenstad. Ze sluit aan op de Drift in het zuiden bij de Driftbrug en komt in het noorden uit in de Weerdsingel.

De foto is gemaakt in de avondschemering van 11 januari 2013.

Donker Utrecht. Zo heet mijn serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. De meeste Donker Utrecht foto's zijn geschoten in de avondschemering.

Op www.facebook.com/donkerutrecht plaats ik iedere dag een nieuwe foto. Zie je daar een foto die je graag aan je muur wilt maar niet in de Werk aan de Muur shop staat? Mail dan even naar info@donkerutrecht.nl of bericht me via facebook.

DONKER UTRECHT IN UW BEDRIJF?

www.werkaandemuur.nl/donkerutrecht

Dit werk wordt aangeboden door Donker Utrecht

Donker Utrecht profielfotoDonker Utrecht. Zo heet mijn nog steeds groeiende serie foto's van Utrechtse plekken na zonsondergang. Het merendeel van de Donker Utrecht foto's maak ik in de avondschemering. In het 'blauwe kwartiertje' om preciezer te zijn. Na zonsondergang kleurt de lucht snel intens donkerblauw en op een gegeven moment ontstaat er een perfecte balans tussen hemellicht enerzijds en straat- en gebouwverlichting anderzijds.

Kenmerkend voor mijn stijl is de balans in het vaak verstilde beeld, de rijke, intense kleuren en het ontbreken van chaos.

Alle werken