Jumbotron Bianca van Duijn

Een kijkje in het kleurrijke leven van Bianca van Duyn:
van vet Wuuf tot portretten

Het is altijd inspirerend om het verhaal te horen achter de creatieve geesten die onze wereld kleur geven. Vandaag hebben we het genoegen om in gesprek te gaan met Bianca van Duyn, een getalenteerde illustrator en kunstenaar met een hart voor het vertellen van verhalen door middel van haar werk.

Een nieuw hoofdstuk: van wuuf tot portretten

Bianca: "Inspiratie is overal, en Vet Wuuf bleek het begin te zijn van iets groots. Mijn tekeningen verschenen op allerlei producten, van kaarten tot servies. Maar zoals altijd, gooide het leven wat uitdagingen op ons pad. Met de komst van de coronapandemie en het plagiaat door AliExpress, voelde het als tijd voor iets nieuws. Ik besloot terug te gaan naar mijn roots en me te concentreren op portretten."

De stijl van Bianca: een diepe duik

"Mijn stijl wordt gekenmerkt door de diepte van de menselijke ziel. Portretten zijn voor mij niet alleen gezichten; het zijn verhalen die verteld moeten worden. Ik heb me gespecialiseerd in het schilderen op plexiglas, waarbij ik materialen achter het glas verwerk die iets persoonlijks toevoegen aan het portret. Het is een uitdaging die ik met liefde aanga."

Het werkproces: een magische ontdekkingsreis

"Het maken van een portret is meer dan alleen schilderen; het is het verkennen van een leven, een verhaal. Ik begin met uitgebreid onderzoek, waarbij ik mijn onderwerp uitnodig voor gesprekken en fotosessies. Alles moet kloppen voordat ik mijn penseel op het doek zet. En de echte magie gebeurt pas tijdens het schilderen, wanneer ik me volledig laat leiden door mijn intuïtie."

Tevredenheid in schoonheid

"De ware voldoening komt niet van het voltooien van een schilderij, maar van de emoties die het losmaakt bij anderen. Een portret is geslaagd als het een verhaal vertelt en een gevoel oproept. Het is een geschenk dat ik met liefde geef."

Een favoriet werk: De innerlijke wereld

"Mijn favoriete werk is een tekening van mijn innerlijke zelf. Het is een persoonlijk stuk dat me raakt en me herinnert aan de schoonheid van zelfexpressie."

Inspiratiebronnen: van dichtbij en ver weg

"Mijn inspiratie vind ik in de kleine momenten van het leven, maar ook in grote kunstenaars zoals Johannes Vermeer en Chuck Close. Hun meesterschap motiveert me om mijn eigen grenzen te verleggen."

Een leven vol passies

"Naast het creëren van kunst, geniet ik van luisteren naar boeken, wandelingen in de natuur en het delen van onze ervaringen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Het leven is een avontuur dat ik graag met anderen deel.”

Uit de community